top of page

SMART HOME

Stanovi su opremljeni smart home sustavom kojim se preko pametnog telefona ili sličnih uređaja upravlja postavkama automatizacije. Automatika prema zadanim postavkama upravlja motorno pokretanim vanjskim žaluzinama, svjetlima, grijanjem, klimatizacijom i videogovornom komunikacijom, a prema parametrima vremena, orijentacije, godišnjeg doba i senzora meteorološke postaje koja je dio sustava. Sustav objedinjuje sve korisne funkcije udobne kućne automatizacije i komunikacije na vratima u jedinstven lako razumljiv sustav lak za korištenje. Rasvjeta je dimabilna s mogućnošću odabira predefiniranih ugođaja ovisno o željenom ambijentu i prigodi.

ZELENA ENERGIJA

Sustavi grijanja, hlađenja i pripreme tople vode opremljeni su dizalicama topline koji funkcioniraju na principu izmjene topline „zrak – voda“. Sustav karakterizira visoka energetska učinkovitost (visoki sezonski COP koeficijent) što sustav čini povoljnijim u eksploataciji te ekološki prihvatljivijm od klasičnih sustava za grijanje i hlađenje.

UDOBNOST DOMA

Stanovi su opremljeni suvremenim sustavima za distribuciju toplinske energije: podnim grijanjem i stropnim hlađenjem. Velike rashladne i grijane površine omogućuju ravnomjernu distribuciju topline po prostoru, bez porebe korištenja ventilatora kao kod klasičnih klima uređaja ili jakog zagrijavanja ploha kao kod centralnog grijanja s radijatorima. Upareno sa smart home sustavom sustav drži prostore u idealnim uvjetima uz minimalnu potrošnju energije.

ENERGETSKA UČINKOVITOST I MATERIJALI

Pametne sustave nadopunjuje visoki stupanj zadržavanja energije. Za zaštitu od atmosferskih utjecaja korišteni su visoko-učinkoviti sustavi ventiliranih fasada. Zgrade su izolirane kamenom vunom do 20cm debljine, zaštićene vlakocementnim pločama, koje zgradama daju suvremeni izgled, a sustavu dugotrajnost. Prozori i stijene su ostakljene troslojnim staklom u aluminijskom okviru. Svi ugrađeni materijali su prvoklasni visoko kvalitetni materijali, kako keramika u kupaonicama, tako i parketi u boravišnim prostorima.

bottom of page